برنامه نویسی یا پزشکی؟ | کدام یک شما را میلیونر می کند؟

برنامه نویسی یا پزشکی

فهرست مطالب

یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات برای دانش‌آموزان، انتخاب بین رشته‌های مختلف است. در این میان بسیاری از افراد نمی‌دانند انتخاب رشته برنامه نویسی بهتر است یا پزشکی. رشته پزشکی با دارا بودن جایگاه اجتماعی بالا و رسالت انسانی، ازجمله محبوب‌ترین انتخاب‌ها در بین دانش‌آموزان رشته تجربی است.

از سوی دیگر رشته برنامه‌نویسی نیز با رشد سریع، درآمدهای دلاری و انعطاف در سبک زندگی، از رشته‌های قابل توجه محسوب می‌شود. هر دو مسیر شغلی از مزایا و چالش‌های خاص خود برخوردار هستند که لازم است دانش‌آموز از آن‌ها آگاه باشد. در این مقاله بررسی می‌کنیم برنامه نویسی یا پزشکی، کدام بهتر است. همراه ما باشید و اطلاعات خود را افزایش دهید.

درصورتی که پروژه ای دارید که احتیاج به استفاده از علم برنامه نویسی و پزشکی می باشد، از صفحه انجام پروژه های دانشجویی، می توانید پروژه خود را به ثبت رسانید.

مسیر تحصیلی و زمان ورود به بازار

در اولین قدم برای انتخاب بین برنامه نویسی یا پزشکی باید به مسیر تحصیلی آن توجه نمود. در رشته پزشکی باید یک مسیر تحصیلی طولانی‌مدت و پرتنش را طی کنید. لازم است کنکور تجربی را گذرانده و در رشته پزشکی عمومی قبول شوید. پس از گذراندن طرح، احیانا تخصص و … می‌توانید وارد بازار کار شوید.

در مقابل این رشته، مسیر یادگیری و ورود به بازار کار برنامه‌نویسی بسیار سریع است. صرفا با گذراندن یک دوره کوتاه‌مدت یا آموزش خودآموز می‌توانید در کمتر از یکسال وارد باز کار شوید. توجه به این تفاوت زمانی ازجمله مهم‌ترین عوامل انتخاب رشته مناسب است.

مقایسه درآمد پزشک و برنامه‌ نویس در ایران

درآمد پزشکان پس از چندین سال تحصیل و طرح، شروع به رشد کرده و با اخذ تخصص به سطح بالایی می‌رسد. در برنامه‌نویسی فرد می‌تواند خیلی سریع به درآمد برسد و حتی در سال اول ورود به بازار درآمد خوبی داشته باشد. برنامه‌نویسان از فرصت درآمد دلاری و کار پروژه‌ای با شرکت‌های خارجی برخوردار هستند. این مزیت در افزایش درآمد تاثیر زیادی دارد.

به نقل از وبسایت irantalent راجع به درآمد برنامه نویسی:

سطح تجربه مهم‌ترین عامل در تعیین حقوق افراد در مشاغل مختلف است. طبیعتاً هرچه میزان تجربه بیشتری داشته باشید، حقوق و دستمزد شما نیز بالاتر می‌رود. در زیر حقوق برنامه نویس را با توجه به سطح تجربه تقسیم و دسته بندی کردیم که در اختیار شما قرار می‌دهیم. جدول زیر بر اساس اطلاعات به دست آمده از گزارش حقوق و دستمزد وب‌سایت ایران سلری است.

سابقه کارمیانگین حقوق ماهانهکمترین حقوقبیشترین حقوق
کمتر از ۳ سال۲۶.۵۰۰.۰۰۰ تومان۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان۵۴.۰۰۰.۰۰۰ تومان
بین ۳ تا ۷ سال۴۲.۷۰۰.۰۰۰ تومان۱۲.۲۰۰.۰۰۰ تومان۸۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان
بیشتر از ۷ سال۵۳.۴۰۰.۰۰۰ تومان۹.۷۰۰.۰۰۰ تومان۱۲۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان

سبک زندگی و فشار کاری

سبک زندگی و فشار کاری نیز از دیگر پارامترهایی هستند که هنگام انتخاب بین برنامه نویسی یا پزشکی باید به آن توجه کنید. پزشکان با شیفت‌های طولانی، تماس‌های اضطراری و نیز شرایط پرفشار بیمارستانی روبرو هستند. این امر باعث می‌شود تعادل بین کار و زندگی شخصی آن‌ها از بین برود. برنامه‌نویسان با وجود فشار فکری ناشی از پروژه‌ها، برنامه کاری منظم‌تری دارند و برای آن‌ها امکان کار در خانه یا تنظیم ساعت کاری دلخواه وجود دارد. این امر باعث می‌شود سبک زندگی برنامه‌نویسان بهتر باشد.

سلامت روانی و رضایت شغلی

پزشکی ازجمله شغل‌هایی است که با مرگ و شرایط بحرانی سروکار زیادی دارد. این امر می‌تواند روی سلامت روان پزشک تاثیر گذاشته و احتمال بروز افسردگی یا فرسودگی شغلی را بالا ببرد. در برنامه‌نویسی اگرچه فشار ذهنی بالا است اما امکان استراحت، تغییر محیط کاری و کنترل استرس نیز فراهم است. این مسئله باعث می‌شود برنامه‌نویسان از لحاظ روانی شرایط بهتری داشته باشند.

شرایط بازار کار و آینده شغلی

با پیشرفت تکنولوژی، نیاز به حضور برنامه‌نویسان و متخصصان آی‌تی روز‌به‌روز افزایش پیدا می‌کند. اگرچه بازار پزشکی نیز همواره رونق خود را دارد اما در ایران محدودیت‌هایی همچون ظرفیت استخدام، طرح اجباری و نیز رقابت بین متخصصان نیز وجود دارد. برنامه‌نویسان می‎توانند با شرکت‌های خارجی و به صورت پروژه‌ای نیز کار کنند. این امر بازار کار آن‌ها را گسترده‌تر می‌کند.

تعهد تحصیلی و تخصص‌گرایی

برای تبدیل فرد به یک پزشک لازم است تعهد بلندمدت وجود داشته باشد و فرد از مراحل سخت علمی و عملی عبور کند. برای گذراندن این مسیر لازم صبر، پشتکار و علاقه زیادی وجود داشته باشد. در مقابل، اگر شخصی برنامه‌نویسی را انتخاب کند می‌تواند در مدت زمان کوتاهی در زمینه‌های مختلف مانند فرانت‌اند، بک‌اند یا یادگیری ماشین متخصص شود. این انعطاف‌پذیری سبب می‌شود برنامه‌نویسی برای افرادی که تمایل دارند زودتر وارد کار شوند، مناسب‌تر باشد.

نقش در جامعه و جایگاه اجتماعی

برای انتخاب اصولی بین برنامه نویسی یا پزشکی باید به جایگاه اجتماعی آن نیز توجه کنید. پزشکان در بیشتر جوامع، از جمله ایران، احترام اجتماعی بالایی دارند و نقش آن‌ها در سلامت جامعه غیرقابل انکار است. درعین‌حال نقش برنامه‌نویسان نیز در توسعه اپلیکیشن‌ها، نرم‌افزارها و نیز تکنولوژی‌های نوآورانه غیرقابل انکار است. اگرچه برنامه‌نویسی در گذشته کمتر شناخته شده بود اما در حال حاضر از جایگاه اجتماعی مناسبی برخوردار است.

فرصت همگرایی دو حوزه

افرادی که به هر دو حوزه علاقه‌مند هستند، می‌توانند از مسیرهای ترکیبی مانند مهندسی پزشکی، بیوانفورماتیک، سلامت دیجیتال و توسعه نرم‌افزارهای پزشکی بهره ببرند. در این حوزه‌ها می‌توان به صورت همزمان از دانش پزشکی و مهارت‌های برنامه‌نویسی بهره برد و از آینده روشنی نیز برخوردار شد.

جمع‌بندی مطالب و کلام پایانی

انتخاب بین برنامه‌نویسی و پزشکی، به هیچ‌وجه تصمیم ساده‌ای نیست. هر دو مسیر از آینده خوبی برخوردار بوده و در نوع خود اثرگذار هستند. برای انتخاب صحیح بین برنامه نویسی یا پزشکی باید به علایق، توانایی‌ها و نیز روحیات خود توجه کنید. اگر عاشق کمک به بیماران هستید و به زیست‌شناسی علاقه دارید، می‌توانید رشته پزشکی را انتخاب کنید. در مقابل اگر به کار با تکنولوژی، حل مسئله، یادگیری سریع و انعطاف در کار علاقه دارید، برنامه‌نویسی مناسب‌تر خواهد بود.

مکرر ترین سوالات مقایسه برنامه نویسی و پزشکی

  1. چقدر طول می‌کشد تا یک برنامه‌نویس به درآمد برسد؟
    این زمان به خود فرد و تلاش او بستگی دارد ولی به صورت کلی بعد از گذراندن 6 تا 12 ماه آموزش، می‌توان وارد بازار کار شد.
  2. آیا امکان مهاجرت از طریق برنامه‌نویسی بیشتر از پزشکی است؟
    بله، برنامه‌نویسان به‌راحتی می‌توانند ریموت کار کنند. تقاضا برای پذیرش برنامه‌نویسان و راه اخذ اقامت برای آن‌ها بیشتر است.
  3. آیا ترکیب پزشکی و برنامه‌نویسی امکان‌پذیر خواهد بود؟
    بله، با تحصیل در رشته‌هایی مانند بیوانفورماتیک و توسعه نرم‌افزارهای سلامت، این ترکیب امکان‌پذیر است.
  4. کدام مسیر شغلی استرس بیشتری دارد؟
    رشته پزشکی با مسئولیت‌های جانی و بحران‌های درمانی بالایی سروکار دارد. ازاین‌رو پزشکان استرس شغلی بیشتری را تحمل می‌کنند.
  5. کدام رشته آزادی شغلی بیشتری دارد؟
    برنامه‌نویسان از آزادی شغلی بیشتری برخوردار هستند و می‌توانند به صورت دورکاری، پروژه‌ای و فریلنسری درآمد دلاری داشته باشند.

اشتراک گذاری مطلب

SHARE POST

تلگرام
واتساپ
لینکدین
توییتر

درباره‌ی نویسنده

ما تیمی از فارغ‌التحصیلان و متخصصان دانشگاهی هستیم که با سال‌ها تجربه در انجام پروژه‌های دانشجویی، نگارش مقالات، و آموزش نرم‌افزارهای تخصصی، تلاش می‌کنیم مطالبی کاربردی و به‌روز برای دانشجویان فراهم کنیم. هدف ما ساده‌سازی مسیر یادگیری و کمک به موفقیت تحصیلی شماست.

دنبال چه میگردید ؟!

SEARCHE

جستجو
قیمت
‫فیلتر قیمت - اسلایدر
‫فیلتر قیمت - ورودی‌ها (‫inputs)
از
از
دسته بندی ها
برند‌ها